Ordet Totum kommer från latinets helhet, och utgör ett nyckelbegrepp i mitt arbete. För mig hänger kropp och själ ihop och ska inte behandlas var för sig utan måste ses som en helhet. Behandlingsmetoden Basal Kroppskännedom syftar till att återskapa balansen i kroppen via skonsamma rörelser.
Ing-Marie Olsson
Ordet Totum kommer från latinets helhet, och utgör ett nyckelbegrepp i mitt arbete. För mig hänger kropp och själ ihop och ska behandlas som en helhet.
Ing-Marie Olsson
Bild: kurser

Helhetshälsan

Just nu jan 2019 har vi inget gällande avtal med Region Skåne men det kommer ev. att återupptas senare under våren. Har du frågor kontakta mig på 0733-86 56 23.

Helhetshälsan finns till för dig som har smärtor som inte vill gå över i nacke/axlar/armar/ben eller rygg. Du behöver ta kontakt med din läkare på den vårdcentral, där du är listad för att få remiss till oss för denna intensivbehandling som vi erbjuder genom avtal med Region Skåne. Kostnaden för denna behandling sker via högkostnadsskyddet dvs att det kostar 200 kr/session och högst 1200 kr (gräns för frikort) för samtliga behandlingar. Det är lätt att komma till hos oss, då vi inte har några väntetider.

I behandlingen ingår:

  • Under cirka 8 veckor får du behandling för dina smärtor och individuell guidning i hur du hanterar kroppens spänningar och hur du bygger upp muskelbalansen igen med hjälp av våra två sjukgymnaster.
  • Du får kunskap om hur smärtan uppkommit och hålls vid liv samt inte minst hur du kan bryta den.
  • I samtal får du också hjälp att hantera tankar och känslor som blivit hinder i vardagen med smärtor.
  • Tillsammans med vår läkare sker eventuella kontakter med arbetsgivaren.

Våra erfarenheter hitintills med smärtbehandling i vårt team är att den kroniska smärtan blir mer intermittent, så att känslan av att kunna påverka är bättre och framförallt att ohälsan i stort med känsla av stress, trötthet, orostankar blir bättre.